Utorak, 05.03.2024.

13:06

Lajčak: Planiram da sazovem sastanak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak razgvarao sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.

Izvor: Tanjug

Lajčak: Planiram da sazovem sastanak
TANJUG/ JADRANKA ILIÆ

Kako je naveo, razgovarali su o implementaciji Ohridskog sporazuma, o uredbi tzv. CBK o dinaru, a prema rečima Lajčaka, on će narednih dana sazvati sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu.

"Planiram da održim sastanak u Briselu na nivou glavnih pregovarača. To je bio i razlog zašto sam došao ovde", rekao je Lajčak novinarima.

Kada se radi o uredbi tzv. CBK o dinaru rekao je da planira da analizira posledice i da je bitno da se ona ne odrazi negativno na građane.

On je rekao i da je u interesu obe strane da implementiraju do sada dogovoreno u Briselu.

"Ohridski sporazum je najbolji koji su mogle da dobiju obe strane. Razgovarali smo o brzoj implementaciji sporazuma. Prošlo je godinu dana od donošenja dokumenta i želimo da vidimo napredak u tom pravcu. Razgovori će se nastaviti. Verujem da ova pitanja mogu vrlo jednostavno da se reše", rekao je Lajčak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: