Si čestitao rođendan Vučiću: Vi ste političar koji ima stratešku viziju i koji se brine o interesima naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom rođendana, čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2024.

11:42

Si čestitao rođendan Vučiću: Vi ste političar koji ima stratešku viziju i koji se brine o interesima naroda
EPA/KENZABURO FUKUHARA / POOL

Kineski predsednik uputio je Vučiću iskrenu čestitku i lepe želje i naglasio da je Vučić političar koji ima stratešku viziju i koji se uvek brine o interesima naroda.

"Raduje me što se pod Vašim rukovodstvom Srbija zalaže za nezavisnost i čuva državni interes, a ekonomska i društvena izgradnja i poboljšanje životnog standarda građana beleže izvanredne rezultate. Kao stari prijatelj kineskog naroda, Vi se čvrsto zalažete za unapređenje kinesko-srpskih odnosa i saradnje u raznim oblastima, zbog čega Vam izražavam duboko uvažavanje", navodi se u čestitki.

Si je podsetio da su se on i Vučić sastali prošle godine tokom Trećeg foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put" i da su razgovarali o prijateljstvu, planirali saradnju i postigli širok konsenzus, ukazujući na novi pravac razvoja bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

"Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo i još više doprineli boljitku oba naroda. Očekujem da se sastanem sa Vama još jednom. Želim Vam puno zdravlja i uspeha", istakao je Si u čestitki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

12 h

Podeli: