Šapić za TV Prva: Nema izbora pre 28. aprila VIDEO

Predsednik privremenog organa Beograda izjavio za TV Prva da misli da je vlast prešla sve granice tolerancije, kada su u pitanju protesti.

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2024.

09:16

Šapić za TV Prva: Nema izbora pre 28. aprila VIDEO
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

Aleksandar Šapić je, gostujući u Jutarnjem programu, rekao da ne zna da li će opozicione stranke ponovo organizovati proteste u Beogradu i na taj način maltretirati ostatak Beograđana. Dali smo sve od sebe, rekao je on, dodajući da su prešli sve granice tolerancije.

"Nemaju pravo da se blokira auto-put, saobraćajnice, postoji zakon, a u njemu piše gde može da se protestuje i kako. Pokušali su i da prekinu izborni proces", podsetio je Šapić, napominjući da je njih 300 došlo pred skupštinu grada i da su pokušali sve da sruše. "Razumem zašto je to Vučić dozvoljavao, te proteste, da pokaže ljudima ko zaista protestuje", rekao je Vučić.

"Nadam se da neće više dozvoljavati neodgovornima da maltretiraju ljude, ima sve po zakonu, najavi se, zatvori se, mora da se prekine saobraćaj, a ne da idu i zatvraju kako im se prohte", rekao je Šapić.

Zašto su ovo više nego beogradski izbori i kada će?

Upitan da prokomentariše zašto misli da su ovi, ponovljeni izbori u Beogradu, više nego lokalni, Šapić je rekao da nije reč samo o tome da želi praznom pričom da motiviše birače.

"Imate situaciju da treba da se formira skupštinska većina. Najbrojnija grupa iz Đilasove liste ima stavove koji podrazumevaju da se pitanje Kosova i Metohije reši tako što će se Srbija odreći dela svoje teritorije, da se ugasi Republika Srpska i da se tako reši probelm u Bosni i Hercegovini koji postoji 20 godina, da se pitanje zločina u Srebrenici reši tako što ćemo sami sebe da proglasimo genocidnima...", nastavio je Šapić.

Zatim, kako dodaje, "biće usvojeni zakoni po kojima će se nad skupštinom grada vijoriti šarena zastava, umesto srpske, zatim će biti usvojeni zakoni protiv kojih se bori i Viktor Orban, mađarski premijer, a to je da se deca izjašnjavaju o rodnoj pripadnosti, da su mama i tata roditelji jedan i roditelji dva... Kada se rodi dečak, on je dečak, a ne da se čeka da se izjasni da je mačka", objasnio je Šapić.

Na pitanje kada očekuje da ti izbori budu raspisani, Šapić kaže da ne vidi mogućnost da oni budu pre 28. aprila. "Morao bi da je već izabran predsednik Skupštine Srbije, koji zvanično raspisuje te uzbore, a on još nije izabran. Ne znam kada će biti izabran, ali mora što pre, kako bi potom odmah raspisao izbore u Beogradu, koji bi trebalo da se održe u roku od 45 do 60 dana. Ja bih voleo da budu što pre", istakao je Šapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: