Ponedeljak, 04.03.2024.

19:50

Kraj drame u Nemačkoj: Naoružana žena savladana, nema povređenih FOTO

Nakon nekoliko sati okončana je talačka kriza u krugu bolnice u nemačkom gradu Ahen.

Izvor: Blic, Bild

Kraj drame u Nemačkoj: Naoružana žena savladana, nema povređenih FOTO
Foto: RINA

Prema rečima jednog od očevidaca sa lica mesta, žena stara 65 godina bila opasana dinamitom kada je uzela ljude za taoce.

Oblast je bila okružena teško naoružanom policijom sa šlemovima, zaštitnim prslucima i automatima, a ulice su bile zatvorene.

Takođe se navodi se da je pomenuta žena zapalila pirotehniku, što je rezultiralo velikim dimom. Nekoliko vatrogasnih jedinica bilo je na licu mesta.

Očevidac dodaje da je žena napadač bila veoma naoružana, a tokom držanja talaca bacila je i baklju, prilikom čega je zapalila hodnik. Ogromne policijske snage uspele su nekako da uhvate naoružanu ženu i reše talačku krizu.

Za sada se zna da nema povređenih, ali se ne zna motiv kao ni identitet počinioca.

Bolnica Luiz u Ahenu je protestantska bolnica sa 378 kreveta i dvanaest specijalističkih odeljenja.

U bolnici radi oko 1.600 zaposlenih.
Foto: RINA
Foto: RINA
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: