Rumunski pilot "Crveni" otkrio: Ovo je glavna razlika između F-16 i MiG-21

Prva grupa od sedam pilota rumunskog vazduhoplovstva završila je obuku u Međunarodnom centru za obuku u 86. bazi vazduhoplovstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2024.

17:33

Rumunski pilot
ilustracija: Foto: Profimedia

Ovo je glavna vest, jer označava njihov prelazak na borbene avione F-16 sa samopouzdanjem. Pre toga, ovi piloti su upravljali avionom MiG-21 lancer, koji je Rumunsko vazduhoplovstvo povuklo u penziju u maju 2023. godine.

U želji da razumemo njihova iskustva sa prelaskom na F-16, zamolili smo ove pilote da podele svoja razmišljanja. Odgovori koje smo dobili, prema rumunskim izvorima, zadivljujuće su pronicljivi, prenosi Bulgarianmilitary.

Rumunski televizijski kanal je emitovao intervju sa pilotom kodnog imena "Crveni", koji je nedavno prešao na F-16.

Na pitanje o uočljivim razlikama između dva aviona, "Crveni" je naveo da je u pogledu avionskih odlika kontrast minimalan.

Glavne razlike su bile pretežno u aerodinamičkim osobinama aviona.

"Prelazak na F-16 je bio prilično gladak u pogledu avionskih karakteristika. F-16 je u suštini svestraniji i efikasniji avion, koji se može pohvaliti sa nekoliko naprednihih sistema. Međutim, ono što se zaista isticalo za nas pilote jeste dinamika snage aviona i mehanika leta“, elaborirao je rumunski pilot "Crveni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: