"Ukrajina je, naravno, Rusija"

Dmitrij Medvedev izjavio danas da koncept "Ukrajina nije Rusija" mora zauvek da nestane i da je "Ukrajina, naravno, Rusija".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.03.2024.

12:17

Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas i da mirovni pregovori s aktuelnim vlastima u Kijevu nisu mogući a sa novom vladom biće ako priznaju novu realnost.

"Jedan od bivših lidera Ukrajine je jednom rekao da Ukrajina nije Rusija. Ovaj koncept treba da nestane zauvek. Ukrajina je, naravno, Rusija", rekao je Medvedev govoreći na Svetskom festivalu mladih kod Sočija.

Prema Medvedevu, u zaborav bi trebalo da odu i pokušaji ignorisanja ruskog javnog mnjenja, koje, kako kaže, s pravom smatra Ukrajinu delom sveruske civilizacije, prenosi Ria Novosti.

Teritorije na obe obale Dnjepra deo su ruskih strateških i istorijskih granica, naglasio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti. "Zato su svi pokušaji da se nasilno promene, da se žive odseku, osudjeni na propast, dodao je on.

On je rekao da Rusija treba da ide sadašnjim putem, da istorijski delovi zemlje treba da se vrate kući. Svi će morati da računaju sa strateškim granicama Rusije, hteli to ili ne, rekao je Medvedev.

"Ovo je, ako hoćete, deo naše osnovne samoidentifikacije, osnovnih principa naše spoljne politike u decenijama koje dolaze, i od njih nećemo odstupiti", zaključio je on.

Svetski festival mladih 2024. održava se od 1. do 7. marta na saveznoj teritoriji Sirijusa, koja je proglašena ukazom predsednika Vladimira Putina. Naselje Sirijus, na ruskoj crnomorskoj obali kraj Sočija, dobilo je poseban status status federalne teritorije na području dečjeg Obrazovnog centra Sirijus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: