Amerika je rekla svoje: Izgubljen je...

Sve veći broj Amerikanaca sumnja u to da 81-godišnji predsednik Džo Bajden ima mentalne sposobnosti neophodne za funkciju prvog čoveka Bele kuće.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.03.2024.

11:46

Amerika je rekla svoje: Izgubljen je...
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

To pokazuje istraživanje američke agencije Asošiejted pres.

Otprilike šest od 10 ispitanika "nije baš" ili "nije uopšte" sigurno u Bajdenovu mentalnu sposobnost da efikasno služi kao predsednik Sjedinjenih Država, navodi se u rezultatima istraživanja.

Među nezavisnim biračima, čak 80 odsto ispitanih sumnja u Bajdenove mentalne sposobnosti, dok u Trampove sumnja 56 odsto njih.

Istovremeno, skoro šest od 10 Amerikanaca navodi da nema poverenje u mentalne sposobnosti bivšeg predsednika, 77-godišnjeg Donalda Trampa, koji će najverovatnije biti kandidat Republikanske stranke.

U tradicionalnoj anketi pred govor američkog predsednika o stanju nacije, koji je zakazan za četvrtak, 7. mart, samo 38 odsto birača odobrava način na koji Bajden obavlja svoj posao, dok 61 odsto Amerikanaca nije zadovoljan njegovim radom.

Građani SAD su posebno nezadovoljni Bajdenovom politikom kada je reč o imigraciji, ratu u Gazi i ekonomiji.

Čak 57 odsto Amerikanaca misli da je ekonomija SAD "nešto" ili "mnogo" gora nego pre 2021. godine, kada je Džo Bajden preuzeo dužnost predsednika.

Istraživanje je sprovedeno u periodu od 22. do 26. februara, a u njemu su učestvovale 1.102 odrasle osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: