Fejk, Trampe, fejk FOTO

Pristalice bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa generišu pomoću veštačke inteligencije lažne slike crnih glasača koji navodno podržavaju Trampa.

Izvor: BBC

Ponedeljak, 04.03.2024.

10:43

Fejk, Trampe, fejk FOTO
Tanjug/AP Photo/Steve Helber

Te fotografije se dele na mrežama s ciljem da podstaknu Afroamerikance da na predstojećim predsedničkim izborima glasaju za republikance, piše BBC. Taj medij navodi da je otkrio desetine lažnih fotografija koje prikazuju Afroamerikance kako pružaju podršku bivšem predsedniku.

Ipak, dodaje se da za sada nema dokaza koji direktno povezuju te slike sa Trampovom kampanjom.

Suosnivač organizacije Black Voters Matter, grupe koja podstiče Afroamerikance da izadju na izbore, izjavio je da lažne gotografije Trampa okruženog svojim pristalicama iz zajednice Afroamerikanaca podstiču "strateški narativ" koji je osmišljen da prikaže da je Tramp popularan u crnačkoj zajednici.

Slike koje je generisala veštačka inteligencija koje je otkrio BBC, po svemu sudeći kreiraju i dele birači, pristalice republikanaca, navodi BBC i dodaje da je među njima je Mark Kej i njegov tim koji vode jednu radio emisiju na konzervativnoj radio stanici na Floridi.

Oni su kreirali fotografiju nasmejanog Trampa orkuženog Afroamerikancima i podelili je na Fejsbuk profilu Marka Keja koji ima više od milion pratilaca, navodi BBC.

Neki korisnici su prozreli, ali drugi su, čini se, poverovali da je slika stvarna. Na jednoj od tih fotografija, na primer, Tramp ima na desnoj ruci šest prstiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: