Ponedeljak, 04.03.2024.

09:05

Rusi digli Su-35s; Ko pokuša da poleti...

Ruski lovci Su-35S ne dozvoljavaju avionima Oružanih snaga Ukrajine čak ni da uzlete sa aerodroma u pravcu Avdejevke, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Novosti

Rusi digli Su-35s; Ko pokuša da poleti...
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Posade višenamenskih lovaca Su-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije danonoćno dežuraju u pravcu Avdejevke u zoni Specijalne vojne operacije i kontrolišu vazdušni prostor, navodi se u saopštenju.

Njihov glavni cilj tokom borbenog dežurstva u vazduhu je da patrolišu na datom području i prikrivaju akcije ruskih bombardera i jurišnih aviona, kao i helikoptera prilikom napada na vojne ciljeve i opremu Oružanih snaga Ukrajine, pojasnili su u Ministarstvu odbrane.

"Nalazeći se u vazduhu, posade Su-35S ne daju neprijatelju priliku čak ni da poleti sa svog aerodroma, jer će svaki vazdušni cilj koji pokuša da poleti odmah biti otkriven i uništen", napominje Ministarstvo.

Kako je juče saopštilo Ministarstvo odbrane, od početka SVO, uništeno je ukupno 575 ukrajinskih vojnih aviona, 267 helikoptera, 13.862 bespilotne letelice, prenele su Novosti izveštaje ruskih medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: