Vučić jasno poručio: "Ne morate da slušate mene"; "Građani Srbije, sami zaključite"

Predsedik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se putem Instagram profila "buducnostsrbijeav".

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2024.

09:16

Vučić jasno poručio:
Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav

"Ne morate da slušate mene, dovoljno je da pogledate i pročitate one medije iz regiona za koje znate da Srbiji nikada nikakvo dobro nisu poželeli", napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

"Političari koriste reči na javnim skupovima ne bi li ubedili svoje, ali i pristalice drugih političkih opcija, da govore istinu. Neretko, međutim, neki drugi mnogo više od nas govore o sadržaju vaših reči, i o suštini onoga što ste hteli da poručite. Jutros dok pregledam novine i gledam izveštaje sa portala koji su mi pripremili saradnici, uočio sam jednu dobru stvar koja više od svega što sam sam izgovorio govori o situaciji u kojoj se nalazimo", rekao je Vučić i dodao:

"Od prištinskih medija, naravno, gotovo svih ekstremistički nastrojenih prema Srbiji i srpskom narodu, do ekstremnih islamističkih medija iz Sarajeva, do mnogih drugih, svi su kao opareni skočili samo zbog toga što sam sinoć govorio u hali Šumice, i zbog dve stvari - zbog ubrzanog napretka Beograda i Srbije, zbog onoga što sam rekao - činjenice o platama u regionu, i da je Srbija danas prva u regionu po visini plata, ali i zbog toga što sam rekao da Beograd koji se uvek hvali svojoj kosmopolitskom dušom jeste i srpski grad".

"A onda su i 'Gazeta' i 'Slobodna Bosna' me napali, zbog toga što sam rekao "hoće da nam ukinu državu Srbiju, da nam oduzmu zemlju, da na faks koji dobijemo odgovorimo 'da, gazde', a mi nećemo da imamo gazde i da budemo sluge nikom drugom, osim da služimo svom narodu. Zbog toga sam Hitler, zbog toga sam najgori u regionu. I zbog toga je regio zgrožen. Narode, građani Srbije, sami zaključite", poručio je putem video obraćanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: