"Potrebna politička volja da se Kijevu obezbede vojne zalihe"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je potrebna politička volja kako bi se Ukrajini obezbedile potrebne vojne zalihe.

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2024.

22:35

EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen DENMARK OUT

Kako je naveo, to je potrebno da ne bi bila ispisana ''jedna od najsramnijih stranica istorije''.

''Glavna stvar je politička volja da se ovo realizuje, da se obezbedi nivo snabdevanja koji će pomoći'', rekao je Zelenski, prenosi Rojters. On je ocenio da će, ako ne dođe do nastavka snabdevanja, takav rasplet događaja značiti ispisivanje jedne od ''najsramnijih stranica istorije'', ili ako Amerika i Evropa dožive poraz od iranskih dronova Šaheda ili ruskih borbenih aviona.

Zelenski je ranije rekao da kašnjenja u isporuci oružja i sistema protivvazdušne odbrane (PVO) Ukrajini dovode do gubitka života.

"Svet zna da se teroru može suprotstaviti. Svet ima dovoljno sistema PVO, sistema zaštite od Šaheda i projektila. A kašnjenje u isporuci naoružanja za Ukrajinu, PVO sistemia za zaštitu našeg naroda dovodi, nažalost, do ovakvih gubitaka, do toga da lista dece čije živote Rusija oduzima stalno raste", rekao je Zelenski i dodao da ''ruski teror mora da izgubi''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: