Ganc stigao u Vašington, Netanjahu besan što je otputovao bez odobrenja

Član izraelskog ratnog kabineta Beni Ganc doputovao je danas u SAD uoči serije sastanaka sa visokim američkim zvaničnicima, javlja Tajms of Izrael.

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2024.

22:17

Ganc stigao u Vašington, Netanjahu besan što je otputovao bez odobrenja
EPA-EFE/ABIR SULTAN ANP special assignment

Kako navodi, premijer Izraela Benjamin Netanjahu navodno je besan zbog toga što je Ganc u Vašington otputovao bez njegovog odobrenja.

Ganc bi trebalo da se sutra sastane sa potpredsednicom SAD Kamalom Haris, savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom i savetnikom Bele kuće za Bliski istok Bretom Mekgurkom.

U utorak bi trebalo da se sastane sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. Nakon putovanja u Vašington, Ganc bi trebalo da odleti u London i sastane se sa britanskim ministrom spoljnih poslova Dejvidom Kameronom i drugim britanskim zvaničnicima.

Kako navodi Tajms of Izrael, premijer Izraela Benjamin Netanjahu je besan što je Ganc navodno otišao u Vašington bez njegovog odobrenja, i navodno je dao instrukcije izraelskoj ambasadi u Vašingtonu da ne pomaže u organizaciji i održavanju sastanaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: