Nedelja, 03.03.2024.

20:52

Iran pogubio muškarca zbog napada dronom za koji je Teheran optužio Izrael

Iran je danas pogubio muškarca zbog umešanosti u napad dronom na vojni objekat u centralnom Iranu prošle godine, za šta je Teheran optužio Izrael.

Izvor: Tanjug

Iran pogubio muškarca zbog napada dronom za koji je Teheran optužio Izrael
Foto: Profimedia

Prema iranskim državnim medijima, muškarac identifikovan samo kao "Said", optužen je da je sarađivao sa izraelskom obaveštajnom službom Mosad sa ciljem da se digne u vazduh vojna lokacija povezana sa iranskim ministarstvom odbrane u Isfahanu, 28. januara 2023. godine.

U to vreme, Iran je govorio da je napad dronom ciljao na lokaciju ministarstva odbrane u Isfahanu i da je odbijen. Teheran je, međutim, kasnije optužio Izrael da je upravljao incidentom, a 10. februara 2023. godine, Iran je objavio da su uhapšeni "glavni izvršioci" napada.

U izveštaju državne televizije kaže se da je "Said" uhapšen u susednoj zemlji i isporučen Iranu, nakon incidenta u Isfahanu. Ranije ove godine, Iran je najavio pogubljenje četiri iranska Kurda zatvorena u julu 2022. godine, osuđena za saradnju sa Izraelom protiv vojnog objekta u Isfahanu.

Grupe za ljudska prava kritikovala su tok njihovog suđenja, ocenjujući ga izrazito nepravednim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: