Rusi uspeli: Pogođen je

Ruske trupe pogodile su još jedan ukrajinski tenk Abrams američke proizvodnje kod Avdejevke pomoću FPV dronova Upir, rekao je portparol proizvođača dronova.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.03.2024.

20:25

Rusi uspeli: Pogođen je
Foto: Profimedia

"Upravo su mi rekli naši vojnici da naš dron može da se pohvali da je pogodio tenk Abrams. Trideseta pešadijska brigada je oštetila guseničarsku stazu, a zatim su je pogodila dva Upira koji su se zapalili posle drugog udara. Upotrebljena je municija PG-7V", rekao je on za TASS.

To je treći tenk Abrams koji je pogođen u blizini Avdejevke. Prvi Abrams je potpuno uništen upotrebom FPV drona Pirania 26. februara.

Za nešto više od jednog dana, dronom je pogođen drugi Abrams. Njegova posada je uspela da izađe.

Ruske trupe su prvi put u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini u maju 2023. upotrebile bespilotne FPV letelice Upir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: