Subota, 02.03.2024.

22:01

Ko je kriv za krvoproliće na severu Gaze? Oglasila se izraelska vojska

Izraelska vojska (IDF) je danas najavila iscrpnu i istinitu istragu o smrti više od 100 Palestinaca koji su ove nedelje čekali humanitarnu pomoć na severu Gaze.

Izvor: Tanjug

Ko je kriv za krvoproliće na severu Gaze? Oglasila se izraelska vojska
Foto: Tanjug/AP Photo/Hatem Ali

"Istražujemo ovaj incident, imamo svu dokumentaciju koja nam je potrebna da bismo sproveli iscrpnu, istinitu istragu o činjenicama o ovom incidentu i iznećemo naše nalaze. To je bila humanitarna operacija koju smo vodili i tvrdnja da smo namerno napali konvoj i namerno povredili ljude je potpuno neosnovana“, rekao je portparol IDF Danijel Hagari novinarima u Tel Avivu.

On je dodao da je to četvrta takva operacija na tom području, prenosi Rojters.

Zdravstvene vlasti Gaze saopštile su da je 118 ljudi ubijeno u incidentu u četvrtak, pripisujući odgovornost za masakr izraelskoj vojsci. Izrael je osporio te cifre i rekao da je većina žrtava pregažena dok je masa pokušala da stigne do kamiona sa humanitarnom pomoći. Izraelski zvaničnik je rekao da su vojnici "u ograničenom odgovoru" pucali na gomilu za koju su smatrali da predstavlja pretnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: