Dodik jasan: "To je uvreda za Republiku Srpsku"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da izjava predsednika Crne Gore Jakova Milatovića o BiH predstavlja uvredu za Republiku Srpsku.

Izvor: Tanjug

Subota, 02.03.2024.

23:17

Dodik jasan:
FOTO TANJUG/ MARKO ÐOKOVIÆ/ bg

''Njegova izjava da će posetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma'', naveo je Dodik na mreži X.

Dodik je rekao da je bio u poseti Skupštini Crne Gore i predsedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane sa njim.

"Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, videćemo. Jer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH", naveo je Dodik.

Dodik je izrazio nadu da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom. Milatović je komentarišući nedavnu Dodikovu posetu Crnoj Gori, rekao da mu je njegov dolazak bio ''pomalo čudan''.

"Gospodin Dodik je predsednik Republike Srpske, moji stavovi o Bosni i Hercegovini su veoma jasni i doživljavam je kao jednu celovitu državu i tu je sva priča koju imam sa gospodinom Dodikom u tom smislu završena", rekao je predsednik Crne Gore, prenele su ranije Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: