Lider bande upozorio: Ne šaljite decu u školu, nastavićemo dok ga ne svrgnemo

Vođa haićanskih bandi Džimi Šerizije upozorio je danas da će nastaviti da pokušava da svrgne premijera Arijela Anrija.

Izvor: B92

Petak, 01.03.2024.

22:57

Lider bande upozorio: Ne šaljite decu u školu, nastavićemo dok ga ne svrgnemo
Tanjug/AP Photo/Odelyn Joseph

On je zamolio porodice da spreče decu da idu u školu kako bi "izbegla da budu kolateralna šteta", jer nasilje raste u delovima prestonice.

U nekima delovima prestonice Haitija Port-O-Prensa primećeni su žestoki sukobi i prekidi u saobraćaju, saopštila je ranije američka ambasada u toj zemlji na društvenim mrežama, preneo je Rojters.

"Sukobi će trajati koliko god bude potrebno. Nastavićemo da se borimo sa Arijelom Anrijem. Da biste izbegli da budu kolateralna šteta, držite decu kod kuće", rekao je vođa bande na konferenciji za novinare.

Šerizije je bivši policajac koji se nalazi na čelu grupe bandi. On je blokirao najveći naftni terminal Haitija 2022. godine.

Sukobi su se razbuktali ove nedelje tokom Anrijeve posete Keniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: