Petak, 01.03.2024.

21:47

Bajden najavio slanje humanitarne pomoći u Gazu iz vazduha

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da će se SAD "narednih dana" pridružiti partnerskim zemljama u slanju humanitarne pomoći Gazi puštanjem iz aviona.

Izvor: Beta

Bajden najavio slanje humanitarne pomoći u Gazu iz vazduha
EPA-EFE/HAITHAM IMAD

"Narednih dana pridružićemo se prijateljima u operacijama slanja humanitarne pomoći Gazi iz aviona", rekao je Bajden u Beloj kući prilikom prijema italijanske premijerke Đorđe Meloni.

On je to rekao dan pošto je najmanje 115 Palestinaca poginulo i više od 750 povređeno, prema Ministarstvu zdravlja u Gazi, u metežu nastalom dok su jurili ka kamionima sa humanitarnom pomoći i vatri koju su izraelski vojnici otvorili na njih.

Izrael je saopštio da su mnogi poginuli bili pregaženi u metežu vezanom za haos koji je nastao kada su izgladneli ljudi pohrlili ka kamionima sa pomoći i da su neki od izraelskih vojnika pucali na masu za koju su verovali da se kreće prema njima na preteći način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: