Petak, 01.03.2024.

19:01

Stiže oluja, biće potpuno zavejani: Najavljeno je – tri metra snega FOTO

Opasna zimska oluja pogodila je velike delove zapadne SAD.

Izvor: index.hr

Stiže oluja, biće potpuno zavejani: Najavljeno je – tri metra snega FOTO
Ilustracija: Profimedia

Stanovnici Kalifornije pozvani su da se sklone i pripreme za nestanak struje, olujni vetar i rekordne količine snega ovog vikenda, a najavljuju se čak padavine do 3 metra.

Očekuje se da će se opasni uslovi u regionu Sijera Nevade značajno pogoršati tokom vikenda, sa visokim rizikom od snega, slabom vidljivošću i lavinama širom planinskog lanca, što onemogućava putovanje.

Mogući su udari vetra do 160 kilometara na čas, navodi meteorološka služba.

Nacionalni park Josemiti i skijališta su zatvoreni, a od danas se više ne može putovati obližnjim putevima.

Ovakve ekstremne količine snežnih padavina su među najvećim zabeleženim u onim regionima koji nisu navikli na ovakve vremenske uslove. Kombinacija fenomena El Ninjo i posledica globalnog zagrevanja vodeći su uzrok ovakvih oluja koje su ove zime poharale Kaliforniju, smatraju klimatolozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

9 h

Podeli: