Sedmoro talaca poginulo tokom izraelskog bombardovanja

Sedam talaca držanih u Gazi ubijeno je tokom izraelskog bombardovanja enklave, izjavio je Abu Ubaida, portparol Hamasovog naoružanog krila - Brigade Al Kasam.

Izvor: B92

Petak, 01.03.2024.

18:28

Sedmoro talaca poginulo tokom izraelskog bombardovanja
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Nije poznato kada je stradalo tih sedam talaca.

Brigade Al-Kasam potvrdile su da je broj talaca ubijenih kao rezultat izraelskih vojnih operacija u Gazi sada premašio 70, objavio je Abu Ubaida na Telegramu.

Izraelska vojna kampanja dolazi nakon što su militanti Hamasa ubili 1.200 ljudi na jugu Izraela i kidnapovali najmanje 250 drugih 7. oktobra, prema izraelskim podacima.

Izrael je odgovorio vojnim napadom na pojas Gaze u kojem je život izgubilo više od 30.000 Palestinaca, saopštilo je ministarstvo zdravlja enklave, koja je pod vlašću Hamasa.

Tokom jednonedeljnog primirja u novembru, Hamas je oslobodio više od 100 izraelskih i stranih talaca u zamenu za oslobađanje 240 palestinskih zatvorenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: