Petak, 01.03.2024.

20:37

Brnabić odbrusila Rotu: Niste primenili nijednu preporuku ODIHR, a pričate o Srbiji; Pomoći ću vam... FOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na komentare predsednika Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaela Rota i nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: B92

Brnabić odbrusila Rotu: Niste primenili nijednu preporuku ODIHR, a pričate o Srbiji; Pomoći ću vam... FOTO
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUÈKOVIÆ/ nr

"Poštovani gospodine Rot i nemačko ministarstvo spoljnih poslova,

umesto da delite svaku svoju misao o poslu drugih zemalja, i umesto što dozvoljavate sebi slobodu da delite pokroviteljske savete drugima, zašto ne biste zajedno sa drugim nemačkim institucijama primenili preporuke koje ODIHR ima za vas? Čini se da niste implementirali nijednu od 2017! Tako, dragi moj gospodine Rot, ne funkcioniše demokratija!

S druge strane, Srbija je, naime, u proteklih 7 godina u potpunosti, uglavnom ili delimično primenila 54 preporuke. Kao rezultat toga, u poslednjem izveštaju ODIHR-a imamo manje preporuka nego u prethodnom. Upravo suprotno, Nemačka sada ima čak dva puta više preporuka nego u prethodnom izveštaju! Trend je prilično zabrinjavajući.

Sada je apsolutno ključno da u potpunosti primenite sve preporuke i pozivam vas i Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke da reagujete što je pre moguće, pošto je prošlo više od 10 godina od kada ste poslednji put primenili bilo šta što je ODIHR imao da kaže.

Radi lakšeg snalaženja, kopirala sam preporuke iz vašeg izveštaja ODIHR-a u nastavku, kao i ODIHR-ov podsetnik da niste uspeli da primenite nijednu preporuku.

Nema potrebe da mi zahvalite. Isto biste uradili i vi za Srbiju, sigurna sam", napisala je Brnabić na mreži Iks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: