"Pritisak raste, ali ću mu se ja odupreti"

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je večeras da raste pritisak da se zaustavi rat u Gazi, ali je istakao da će mu se odupreti.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.02.2024.

20:41

EPA-EFE/ABIR SULTAN

On je na konferenciji za medije poručio da će se ofanziva u Pojasu Gaze nastaviti do "potpune pobede", prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da će se pored sukoba u Kan Junisu, IDF fokusirati i na borbe protiv Hamasa u centralnom delu Pojasa Gaze i Rafi, gradu na granici sa Egiptom.

"Oni koji ne učestvuju u borbama biće evakuisani, humanitarna pomoć će im biti poslata, a međunarodno pravo će se poštovati", poručio je Netanjahu. Istakao je da će Izrael učiniti sve kako bi vratio taoce koje Hamas drži u Pojasu Gaze.

"Zahtevam da budu objavljena imena svih talaca koji bi trebalo da budu oslobođeni u okviru predloženog dogovora", rekao je izraelski premijer, dodavši da je "prerano" reći da li će dogovor biti postignut.

Naglasio je da Izrael, "u svakom slučaju, neće kapitulirati pred zahtevima Hamasa".

"Odlučni smo da vratimo sve taoce", poručio je Netanjahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: