Četvrtak, 29.02.2024.

19:13

"S Putinovim zdravljem nešto nije u redu, mislim da znam šta mu je"

Tokom razgovora sa Takerom Karlsonom Vladimir Putin je pokušao rukom da smiri nogu koja mu se tresla, što je podstaklo glasine o zdravlju ruskog predsednika.

Izvor: Jutarnji list

EPA-EFE/ARTYOM GEODAKYAN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"Nisam kliničar, ali imam kontakte i prijatelje u istočnoj Evropi koji smatraju da sa medicinske tačke gledišta nešto suštinski nije u redu sa njim. Verovatno ima Parkinsonovu bolest", izjavio je ser Ričard Dirlav, bivši šef MI6.

Dirlav je takođe rekao da je nedavna smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog "definitivno ubistvo", prenosi Ekspres.

"A takođe je moguće da je njegova paranoja, potencijalno izazvana bolešću, igrala ulogu u smrti Navaljnog. Verovatno je u pitanju Parkinsonova bolest, koja se, naravno, manifestuje na različite načine, ali ako je čovek paranoičan – a mislim da bi ubistvo Alekseja Navaljnog moglo da sugeriše izvesnu paranoju – to je jedan od simptoma", dodao je on.

Spekulacije o Putinovom zdravlju nisu ništa novo.

U maju 2022. ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov morao je da umiri javnost nakon što su počele glasine da se ruski predsednik leči od raka krvi.

Kasnije te godine bivši šef britanske vojske lord Ričard Denat, sugerisao je da Putinove ruke, koje često pokazuju čudne tragove i promene boje, mogu značiti da je možda bolestan i da prima injekcije.

Inače, Parkinsonova bolest polako oštećuje delove mozga, a glavni simptomi su nekontrolisano drhtanje tela, spori pokreti i ukočeni mišići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: