Oglasio se komandant Oružanih snaga Ukrajine: Napeto je VIDEO

Situacija na istočnom frontu je teška, izjavio zapovednik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski, iako su ukrajinske trupe potuisnule neprijatelja iz sela Orlivka.

Izvor: Jutarnji list

Četvrtak, 29.02.2024.

12:33

Oglasio se komandant Oružanih snaga Ukrajine: Napeto je VIDEO
EPA-EFE/VITALII NOSACH

Orlivka se nalazi manje od 2 kilometra severozapadno od mesta Lastočkine koje su nedavno okupirale ruske snage.

Ruske snage su prošle sedmice zauzele strateški istočni ukrajinski grad Avdejevku nakon višemesečnog napada i vrše pritisak na nekoliko drugih područja duž linije fronta, kažu ukrajinske vlasti.

Ukrajinska vojska je saopštila da se povukla iz još dva sela u blizini Avdejevke.

"Neprijatelj nastavlja s aktivnim ofanzivnim akcijama u mnogim područjima duž linije fronta. Situacija je posebno napeta u sektorima Avdejevka i Zaporožje", objavio je Sirski na Telegramu.

Zatim je istakao da ruske jurišne jedinice pokušavaju da pridobiju ukrajinsku odbranu i zauzmu naselja Tonenke, Orlivka, Semenivka, Berdiči i Krasnohorivka.

Sirski, koji je posetio jedinice na istočnom forntu, rekao je da su neki zapovednici otkrili određene nedostatke u "svesti o situaciji i proceni neprijatelja", što je direktno uticalo na održivost odbrane u određenim područjima.

"Preduzeo sam mere da popravim situaciju na terenu, uz dodelu dodatne municije i materijalnih sredstava, kao i potrebnih rezervi", rekao je Sirski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: