"Bajden je zdrav, aktivan i robustan muškarac od 81 godinu"

Predsednik SAD Džo Bajden u dobroj je formi za obavljanje svoje dužnosti i sposoban je da u potpunosti ispunjava sve odgovornosti bez izuzetka, navode lekari

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.02.2024.

08:34

Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Izveštaj je obavljen nakon godišnjeg sistematskog pregleda Bajdena u vojnoj bolnici "Volter Rid" u Merilendu.

U memorandumu koji je objavila pres služba Bele kuće, kaže se da je Bajden "zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnosti predsednka".

Bajdenov lekar Kevin O'Konor navodi u izveštaju "stabilna i dobro kontrolisana medicinska stanja američkog predsednika, među kojima su "opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala".

"Predsednik se oseca dobro i ovogodišnji pregled nije ukazao na nove probleme. I dalje je sposoban za dužnost i u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeca ili prilagodjavanja", rekao je on, prenosi Independent.

Bajden je ranije rekao da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

On je po povratku u Belu kuću iz bolnice "Volter Rid", u šali je rekao da doktori misle da "izgleda previše mlado". "Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno", rekao je Bajden.

Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bele kuće kada je reč o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izveštaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, izmedju ostalog, navodi da je američki predsednik "dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

11 h

Podeli: