Hrvatski ministar poručio vojnicima: Kad vas vide...

Hrvatski ministar odbrane tokom obilaska vojnog poligona i kasarnu u Udbini, pripadnicima Oružanih snaga poručio da moraju biti snažni.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.02.2024.

10:22

Hrvatski ministar poručio vojnicima: Kad vas vide...
EPA-EFE Philipp Gueland

Prema rečima hrvatskog ministra Ivana Anušića prvo pomisao na Hrvatsku vojsku trebalo bi da bude "s njima se ne isplati otvarati sukob".

Anušić je na vojnom pologinu u Kninu obišao pripadnike Hrvatske vojske koji se pripremaju za odlazak u Misiju Kfora na tzv. Kosovu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Hrvatske, Anušić se sastao sa pripadnicima 3. mehanizovane jedinice "Pauci", a obišao je i vojni poligon i strelište gde je sprovedeno gadjanje pripadnika 1. motorizovane jedinice "Vukovi".

Ministar pripadnicima Hrvatske vojske obećao poboljšanje statusa i materijalnih prava, što mu je, podsetio je, glavni cilj od prvog dana stupanja na ministarsku funkciju.

"Oružane snage doživljavamo kao nešto što moramo čuvati kao malo vode na dlanu", poručio je Anušić.

Govoreći o važnosti i ulozi hrvatskih vojnika u očuvanju mira i bezbednosti rekao je da "uloga vojnika postaje sve važnija, ali uloga, svakako, ne treba biti rat nego odvraćanje".

"Moramo biti snažni kako bi prva pomisao na Hrvatsku vojsku bila - s njima se ne isplati otvarati sukob. To je moj pogled na Oružane snage", rekao je Anušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: