EU pohvalila Srbiju; Spremni su

Portparol EU Peter Stano saopštio da EU pozdravlja spremnost vlasti u Srbiji da sarađuju sa Kancelarijom OEBS za demokratske institucije i ljudska prava ODIHR.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.02.2024.

09:11

EU pohvalila Srbiju; Spremni su
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

''Nema vremena za gubljenje uoči budućih izbora u zemlji'', napisao je Stano na svom nalogu na mreži "Iks" .

On je dodao da tvrdnje o nepravilnostima na izborima treba da se rešavaju na transparentan način, uključujući i one u vezi sa lokalnim izborima.

ODIHR je u sredu zvanično objavio konačni izveštaj o izborima u Srbiji, od 17. decembra, u kome je pozitivno ocenjen proces glasanja na 93 procenta biračkih mesta od 1.208 posmatranih, kao i transparentan rad Republičke izborne komisije, a radi unapređenja izbornog procesa dato je 25 preporuka za određene zakonske i proceduralne izmene pre sledećih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: