Palestinci: Hamas neće biti deo vlade

Ministar spoljnih poslova Palestinske samouprave Rijad al Maliki rekao je da veruje da Hamas razume zašto ne bi trebalo da bude deo nove vlade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.02.2024.

18:01

Palestinci: Hamas neće biti deo vlade
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Maliki je na konferenciji za novinare rekao da je potrebna "tehnokratska" vlada, bez militantne grupe koja vodi rat protiv Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Ministar je istakao da sada nije vreme za nacionalnu koalicionu vladu, budući da bi vlada koja uključuje Hamas, bila bojkotovana od strane mnogih zemalja, kao što se to dešavalo ranije.

"Ne želimo da budemo u takvoj situaciji. Želimo da budemo prihvaćeni i da se u potpunosti angažujemo sa međunarodnom zajednicom", zaključio je Maliki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: