Hanter Bajden pravdao Džozefa: "Nisam mešao svog oca u svoj posao"

Sin američkog predsednika Hanter Bajden izjavio je danas da Džozef Bajden nije bio uključen u njegove poslove.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.02.2024.

17:23

Hanter Bajden pravdao Džozefa:
Foto: Tanjug/AP Photo/J. Scott Applewhite

On je to izjavio pred odborima za nadzor i pravosuđe Predstavničkog doma američkog Kongresa.

"Ovde sam danas da iznesem jednu nespornu činjenicu koja bi trebalo da okonča lažnu premisu ove istrage: Nisam mešao svog oca u svoj posao. Ni dok sam bio advokat, ni u svojim investicijama ili transakcijama u zemlji ili inostranstvu, ni kao član odbora, ni kao umetnik. Nikada", rekao je Bajden pred odborima u Kongresu.

On je optužio republikance da su "trgovali insinuacijama, iskrivljavanjem činjenica i senzacionalizmom".

"Sve vreme ste ignorisali jasne i ubedljive dokaze koji su vam ispred nosa. Nemate dokaze za neosnovane zavere o mom ocu", rekao je Hanter Bajden.

Sin američkog predsednika se pojavio pred odborima za nadzor i pravosuđe kako bi odgovorio na pitanja u vezi sa tvrdnjama da je Džozef Bajden lično imao koristi, kao i da je uticao na njegove poslove u u Kini i Ukrajini dok je bio potpredsednik SAD.

Pokušaji republikanaca da povežu odnos oca i sina sa širom istragom o opozivu Džozefa Bajdena propali su ranije ovog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: