"Nećemo slati vojnike u Ukrajinu"

Ministar odbrane Bugarske Todor Tagarev rekao je da Bugarska neće slati vojnike u Ukrajinu da nema promene u stavu Bugarske i da se o ovom pitanju ne razgovara.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

16:25

Foto: Profimedia

Njegova izjava usledila je posle sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, tokom kojeg francuski lider nije isključio učešće evropskih trupa u rusko-ukrajinskom ratu.

Prema rečima Tagareva, na sastanku u Francuskoj donete su odluke u vezi sa koalicijama za podršku Ukrajini.

"Izrazili smo spremnost da se pridružimo nekima od njih, radi se o pomoći ukrajinskoj odbrambenoj industriji kako bi se značajan deo onoga što je potrebno Ukrajini proizveo na njenoj teritoriji. Drugo pitanje se odnosi na podršku ranjivih partnerskih zemalja kako bi bile bolje zaštićene od agresivnih akcija Rusije", rekao je bugarski ministar u intervjuu za bTV, prenosi agencija BTA.

Prema njegovim rečima, ako se sukob prelije na neku od država članica NATO-a, to će i ostale saveznike obavezati da deluju.

"Zato se o ovim pitanjima razgovara u ovako proširenim formatima, a ne na bilateralnoj osnovi, rekao je ministar odbrane. Evropski lideri sastali su se pre dva dana u Parizu na poziv francuskog predsednika, koji je pozvao na veću podršku Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: