Zelenski odlikovao Ramu i dobio Raminu knjigu

Premijer Albanije Edi Rama i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisali su danas u Tirani sporazum o saradnji.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

11:39

Zelenski odlikovao Ramu i dobio Raminu knjigu
Tanjug/AP Photo/Armando Babani

Prema njihovim rečima, taj sporazum jača i unapređuje prijateljstvo između Albanije i Ukrajine.

Sastanak je održan u Raminom kabinetu, prenose albanski mediji.

Tom prilikom Zelenski je odlikovao Ramu najvišim odlikovanjem "Orden kneza Jaroslava Mudrog", a Rama je Zelenskom poklonio knjigu svojih umetničkih dela.

Zelenski i Rama učestvovaće na samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa i oni su nakon potpisivanja sporazuma otišli ispred kongresne dvorane gde se održava skup i gde zajedno dočekuju učesnike samita.

Prema objavljenom dnevnom redu, očekuje se da će Rama i Zelenski održati uvodne govore, a potom i sastanak iza zatvorenih vrata.

Samit će biti zaključen njihovom zajedničkom konferencijom za novinare.

Uoči samita Zelenski je na platformi Iks napisao da ceni ulogu Albanije i premijera Edija Rame u podršci Ukrajini i nazvao Ramu "nepokolebljiv prijateljem Ukrajine".

U Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa, na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prestonici Albanije su povodom samita okačene zastave Ukrajine na centralnim ulicama, a na samom platou Kongresne Palate postavljen je natpis ''Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa''.

Zbog dolaska Zelenskog brojne ulice su zatvorene za saobraćaj, a na centralnim ulicama je pruisutan veliki broj bezbednosnih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: