Izdato "crveno" upozorenje: Zatvorene škole, vozovi zaustavljeni

Italijanske vlasti proglasile su danas crveno upozorenje za delove regiona Veneto zbog ekstremnih vremenskih uslova.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

11:08

Izdato
Foto: Profimedia

To se dogodilo u trenutku kada talas obilnih padavina i snažnih vetrova nastavlja da pogađa veći deo Italije.

Ostali delovi regiona Veneta i Emilije-Romanje su pod narandžastom uzbunom, drugoj po snazi, zbog vremenskih uslova koji su takođe doneli obilne snežne padavine u oblastima na većim nadmorskim visinama, prenosi Ansa. Saobraćaj na pruzi Milano-Venecija između Vićence i Padove je i danas obustavljen, nakon što su u utorak vozovi zaustavljeni zbog opasnosti od poplava i klizišta.

Škole u ​​Vićenci zatvorene su danas iz predostrožnosti.

U Liguriji je došlo do klizišta, uključujući i jedno koje je u utorak prekinulo vezu sa oko 1.000 ljudi u selu Pieve Ligure na periferiji Đenove.

Obilne padavine podigle su nivo mnogih reka, a neke su opasno blizu izlivanja iz korita, a reka Arno je među onima koje se pomno prate, saopštile su italijanske vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: