Kad pobedi Ukrajina priznaće tzv. Kosovo?

Kosovska predsednica Vjosa Osmani doputovala u Tiranu na samit Ukrajina – Jugoistočna Evropa. Ona je istakla da je došla kako bi podržala Ukrajinu.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

13:00

Kad pobedi Ukrajina priznaće tzv. Kosovo?
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ovde smo da pružimo podršku Ukrajini. Na samitu ću govoriti o konkretnim koracima koje Kosovo preduzima u tom pravcu. Bićemo ovde do pobede Ukrajine. Mi smo uz Ukrajinu jer smo i sami bili žrtve genocida, rekla je Osmani.

Kada je reč o tome da li će od Zelenskog tražiti da Ukrajina prizna tzv. Kosovo, Osmani je rekla da su to bilateralna pitanja, ali da su to uvek tražili, dok se nada da će tako nešto ići zajedno sa pobedom Ukrajine u ratu sa Rusijom.

"To su bilateralna pitanja, mi smo uvek postavljali takav zahtev. Činićemo to i dalje, ali uz puno razumevanje situacije u Ukrajini. Uverena sam da će taj trenutak doći, zajedno sa pobedom Ukrajine", dodala je Osmani.

"Uvereni smo da će trenutak pobede doći", dodala je Osmani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: