Ogorčeni Srbi: Na rubu smo opstanka

Građani Zvečana i Štrpca okupili su se danas kako bi ukazali na sve težu situaciju sa podizanjem novca koja ne uspevaju da podignu.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

12:28

Ogorčeni Srbi: Na rubu smo opstanka
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podsetimo, zbog odluke Prištine da zabrani upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji, srpskom stanovništvu ugrožena je egzistencija.

Oko stotinak građana Zvečana okupilo se ispred filijale Banke Poštanska odakle su pozvali međunarodnu zajednicu da reaguje i obezbedi normalan život Srbima na ovim prostorima, jer su zbog trenutne situacije od ukidanja dinara na rubu opstanka.

Na problem sa podizanjem zarađenog novca ukazano je i sa skupa u Štrpcu, gde su se danas okupili i korisnici programa "Moja prva plata", prenosi TV Most.

Prema uredbi centralne banke u Prištini koja je 1. februara stupila na snagu, jedina valuta dozvoljena za gotovinska plaćanja na KiM je evro, što znači zabranu upotrebe dinara.

Priština je od 1. februara u nekoliko navrata sprečila dostavljanje dinara na KiM, zbog čega u pokrajini dinara nema, ili su isplate ograničene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: