Sreda, 28.02.2024.

14:17

Roditelji dece ubijene u "Ribnikaru" vratiće se na suđenje Kecmanovićima VIDEO

Odlukom suda, roditelji dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" vratiće se u sudnicu, gde se sudi roditeljima dečaka ubice.

Izvor: Novosti

Roditelji dece ubijene u
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ

U Višem sudu u Beogradu primili su podnesak Višeg tužilaštva u kojem ih obaveštavaju da odustaju od ispitivanja roditelja dece ubijene u Ribnikaru 3. maja prošle godine, kako bi im se ukinuo status svedoka, a ostao samo oštećenih, pa da mogu da prisustvuju suđenju V. i M. Kecmanović.

Kako je rečeno Novostima u Višem sudu, sudija Zoran Božović sutra će na suđenju doneti odluku o ovom zahtevu. Ukoliko je prihvati, to znači da će se roditelji vratiti u sudnicu, i moći da slušaju iznošenje odbrane Kecmanovića, i da im eventualno kao oštećeni postavljaju pitanja.

Okrivljeni, prema Zakonu o krivičnom postupku, imaju pravo da odgovaraju ili da odbiju odgovaranje na pitanja bilo koje strane u postupku.

Roditelji su, inače, na prošlom suđenju tražili da im se ukine status svedoka, jer, kako su rekli, oni nemaju nikakva saznanja o konkretnim optužbama protiv Kecmanovića za neodgovarajuće čuvanje pištolja i metaka, i da mogu samo da svedoče da su njihova deca pobijena.

Prema planiranom rasporedu suđenja, Kecmanovići i vlasnik i istruktor u streljani u kojoj je maloletni Kosta vežbao da puca, sutra bi trebalo da iznesu odbrane.

Za sada stoji odluka i da javnost bude isključena sa ovog suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: