I roditelji đaka koji je doneo nož u "Ribnikar" mogli bi da odgovaraju

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila da se još sprovodi istraga o tome kako se u rancu jednog učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" našao nož.

Izvor: Blic

Sreda, 28.02.2024.

09:35

I roditelji đaka koji je doneo nož u
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ

Ona je za Blic televiziju rekla da će javnost biti upoznata sa informacijama kada se bude utvrdila istina.

Ministarka je navela da će deo "Ribnikara" u kome se u maju prošle godine dogodila tragedija biti memorijalni centar.

Međutim, prema njenim rečima, dinamika odlučivanja i samo odlučivanje o tome kako će izgledati, odluka je roditelja i stručnih lica, kao i drugih strana uključenih u ovaj proces.

"Roditelji koji su izgubili decu i najbliži srodnici su bili i tada stava uglavnom da to treba da bude mesto koje će zauvek biti obeleženo tugom i na neki način podsećati na tragediju koja se dogodila i sa porukom da se više nigde ne sme dogoditi", rekla je ona.

Dodala je da je period od godinu dana bio vreme da se vidi šta stručnjaci različiith profila, roditelji dece koje više nema, misle o tom načinu obeležavanja i kako memorijalni centar treba da izgleda u pogledu poruke kao i arhitektonskog rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: