Kremlj poslao poruku za NATO: To bi značilo rat

Šef NATO Jens Stoltenberg je rekao da Alijansa ne planira da šalje trupe u Ukrajinu, ali je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da to ne treba isključiti.

Izvor: EuroNews

Utorak, 27.02.2024.

17:24

Kremlj poslao poruku za NATO: To bi značilo rat
Foto: Profimedia

Kremlj je u utorak saopštio da bi direktan sukob između NATO-a i Rusije bio "neizbežnost" ako bi ta vojna alijansa rasporedila trupe u Ukrajinu.

Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, reagovao je na izjave o potencijalnom raspoređivanju NATO trupa na međunarodnoj konferenciji održanoj u ponedeljak u Parizu.

Peskov je rekao da je razgovor o mogućnosti slanja "određenih kontingenata" iz NATO-a u Ukrajinu "veoma važan novi element".

"To nije u interesu ovih zemalja i treba da imaju na umu", rekao je on.

"U tom slučaju (upućivanja trupa) trebalo bi da govorimo ne o verovatnoći, već o neizbežnosti (direktnog sukoba između NATO-a i Rusije).

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u ponedeljak da slanje zapadnih trupa na teren u Ukrajini ne bi trebalo da bude "isključeno" u budućnosti, pošto ruska vojna operacija prelazi u treću godinu, a Ukrajina pokušava da ubedi Zapad u kontinuiranu hitnost vojne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: