Utorak, 27.02.2024.

16:35

Lavrov o evropskim konferencijama o Ukrajini: Beznačajno

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je danas da ne treba pridavati preveliki značaj konferencijama evropskih lidera o Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Lavrov o evropskim konferencijama o Ukrajini: Beznačajno
Tanjug/AP Photo/Silvia Izquierdo

"Broj zapadnih konferencija očigledno raste. Pokušavaju da nadoknade sve manji interes i dramatičan pad finansijskih mogućnosti za održanje režima (Volodimira) Zelenskog. Francuzi i predsednik Francuske Emanuel Makron su preterano oduševljeni sazivanjem ovakvih događaja. Ne bih pridavao preveliki značaj konferencijama koje su organizovane u Parizu", rekao je Lavrov na konferenciji za medije.

Dodao je da takve konferencije nikada nisu dale konkretne rezultate, prenosi TASS. Lavrov je pozvao Makrona da razmišlja o "racionalnim idejama" koje bi bile bezbednije za Evropu.

Predsednik Francuske je u ponedeljak, nakon samita evropskih lidera u Parizu, poručio da se, iako nema konsenzusa o slanju trupa evropskih zemalja u Ukrajinu, "ništa ne može isključiti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: