Utorak, 27.02.2024.

15:09

Navaljnog niko ne želi da sahrani?

Nekoliko pogrebnih agencija u Rusiji odbilo je da sahrani Alekseja Navaljnog, što je izazvalo probleme porodici preminulog ruskog opozicionara.

Izvor: Avaz.ba

Navaljnog niko ne želi da sahrani?
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Pogrebne kuće su odbile da budu domaćini sahrane Alekseja Navaljnog, rekla je portparolka kritičara Kremlja.

Tim Navaljnog je dosta vremena proveo tražeći gde da organizuje sahranu, a kako je navedeno, "pozvao je veliki broj privatnih i javnih pogrebnih agencija, komemorativnih lokacija i sala za sahranu".

"Na nekim mestima kažu da im je prostor zauzet, dok drugi odbijaju da pomenu ime Navaljnog", navela je portparolka Kira Jarmiš u objavi na društvenoj mreži Iks, dodajući da "su im na jednom mestu rekli da je pogrebnim službama zabranjeno da rade sa njima".

"Posle celodnevne potrage, još uvek nismo pronašli oproštajnu salu", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: