Zelenski ima poruku za Trampa: Ne znaš ti Putina

Ukrajinski predsednik poručio kandidatu za američkog predsednika Donaldu Trampu da se Amerikanci nikada nisu boirili protiv Rusa i da on ne poznaje Putina.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2024.

14:25

Zelenski ima poruku za Trampa: Ne znaš ti Putina
EPA-EFE Mikhail Klimentyev

Tramp inače, više puta nije želeo da kaže da li podržava Rusiju ili Ukrajinu, a usput je i pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da učini šta god želi onim članicama NATO saveza koje ne ispunjavaju obvezu od ulaganja minimalno dva odsto BDP-a za obranu.

Povodom dve godine trajanja rata, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se u intervjuu za CNN osvrnuo i na te izjave bivšeg američkog predsednika.

"Ako Donald Tramp ne zna koga će podržati, Ukrajinu ili Rusiju, mislim da će imati izazova unutar svog društva. Jer, podržavati Rusiju znači biti protiv Amerikanaca", rekao je Zelenski i objasnio da Tramp zapravo ne poznaje Putina:

"Znam da ga je upoznao, ali nikada se nije svađao s njim. Američka vojska nikada se nije borila s vojskom Rusije. Nikad… Bolje ga razumem (Putina) i bolje razumem situaciju", rekao je Zelenski.

Naglasio je i da smatra da Putin ne misli da stane na Ukrajini. Zato je, tvrdi, imperativ pomoći njegovoj zemlji, koja se poslednje dve godine uspela odbraniti od napada, ali bez pomoći to neće moći još dugo.

Takođe, bez obzira na Trampove izjave, Zelenski o njemu govori pomirljivo i ne želi da nameće američkim građanima svoje stavove. "Odluka o tome ko će biti američki predsednik na Amerikancima", odgovorio je Zelenski na pitanje da li želi da Tramp pobedi aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: