Velika Britanija se uključuje u rat? Stigla zvanična reakcija

Velika Britanija nema planove za raspoređivanje borbenih trupa u Ukrajini, izjavio je danas portparol britanskog premijera Rišija Sunaka.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.02.2024.

13:59

Velika Britanija se uključuje u rat? Stigla zvanična reakcija
Foto: Profimedia

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da ne treba isključiti mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, portparol je rekao da Britanija već ima mali broj osoblja u Ukrajini koje pruža podršku ukrajinskim snagama, ali da nema planove za raspoređivanje velikog broja britanskih trupa u Ukrajini.

Portparol je istakao da se veliki broj ukrajinskih vojnika obučava u Britaniji, kao i da London pruža pomoć Kijev u naoružanju i opremi.

Makron je izjavio u ponedeljak da slanje zapadnih trupa u Ukrajinu ne bi trebalo isključiti u budućnosti.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas da taj vojni savez ne planira da pošalje borbene trupe u Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: