Utorak, 27.02.2024.

11:42

Planiran atentat na Takera Karlsona? VIDEO

U Moskvi je uhapšen muškarac osumnjičen da ga je Ukrajinska obaveštajna služba platila da postavi eksplozivnu napravu u vozilo Takera Karlsona.

Izvor: B92

Planiran atentat na Takera Karlsona? VIDEO
Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Prema informacijama koje su se pojavile, eksplozivna naprava trebalo je da se postavi tokom boravka američkog novinara u ruskoj prestonici, objavio je glavni dopisnik medija Tudej njuz Afrika iz Bele kuće u Vašingtonu.

Na video-snimku, koji je osvanuo na društvenim mrežama i proširio se njima u rekordnom roku, muškarac tvrdi da se zove Vasilijev Pjotr Aleksejevič, kao i da je iz ruskog grada Podolska. Ovaj 35-godišnjak navodi da ga je regrutovala glavna ukrajinska obaveštajna služba, i to u novembru 2023.

Kaže da mu je bilo rečeno da pokupi eksplozivnu napravu sa adrese koja mu je dostavljena i da je potom postavi na vozilo koje je koristio Karlson, u podzemnom parkingu moskovskog hotela "For sizons".

Aleksejevič zatim u video-snimku navodi da je treniran za specijalne komunikacije, kao i za postavljanje eksplozivnih naprava, navodeći da, kada je regrutovan i kada je dobio zadatak, nije uopšte znao ko je meta atentata.

Ali sada znam da je to bio Taker Karlson, američki novinar, rekao je Aleksejevič.

Takođe tvrdi i da mu je za tu operaciju ponuđeno 4.000 dolara.

On je, kako prenose strani mediji, osujećen u tom pokušaju.

Ipak, svi mediji koji su preneli njegovu izjavu naveli su kako nisu mogli da potvrde jesu li njegove tvrdnje istinite, budući da je od početka ruske invazije na Ukrajinu sveprisutan i rat dezinformacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

23 h

Podeli: