Utorak, 27.02.2024.

07:24

Poljska upozorila Ameriku

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski pozvao je Majka Džonsona da dozvoli glasanje o novoj američkoj pomoći Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Poljska upozorila Ameriku
EPA-EFE/MARCIN BIELECKI POLAND OUT

On je poručio da bi Džonson bio kriv ukoliko zakon ne bude usvojen, a Rusija napreduje na bojnom polju.

U obraćanju istraživačkom centru Atlantskog saveta, Sikorski je napomenuo da je Džonson "u prošlosti toplo govorio o Ukrajini".

"Zato bih voleo da zna da ceo svet gleda šta će uraditi i ako dodatna pomoć ne bi prođe (Kongres SAD) i Ukrajina pretrpi preokrete na bojnom polju biće njegova odgovornost", istakao je poljski šef diplomatije.

Džonson je raspustio Predstavnički dom na dve nedelje, a prethodno nije stavio na glasanje paket pomoći od 60 milijardi dolara za Ukrajinu, koji je izglasan u Senatu ranije ovog meseca.

"Kriminalna porodica diktatora pomaže i podržava ubilačku invaziju ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu", rekao je Sikorski, misleći na vojnu pomoć koju Iran i Severna Koreja navodno pružaju Moskvi.

Dodao je bi rezultat ruske pobede u Ukrajini bilo prisustvo većeg broja "siledžija" na svetskoj političkoj sceni, pozivajući Majka Džonsona da "dozvoli da demokratija ide svojim tokom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: