Dodik: Očekujem konkretan datum

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da očekuje konkretan datum otvaranja pregovora sa Evropskom unijom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.02.2024.

18:47

Dodik: Očekujem konkretan datum
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

"U proteklom periodu uradili smo dosta toga na putu ka EU i zato očekujemo konkretan datum otvaranja pregovora", rekao je Dodik na konferenciji za medije u Mostaru, prenosi RTRS.

On je dodao da je rešen problem FRONTEKS-a.

"Idemo ka tome da 21. marta dobijemo datum pregovora sa Evropskom unijom. Ako ne bude tako, to znači da smo prevareni", poručio je Dodik.

Istakao je da Republika Srpska ostaje jasna po pitanju da direktno bira svog člana Predsedništva BiH.

"Ali podržavamo i inicijativu stranaka sa hrvatskim predzankom da se nađe rešenje. Radne grupe će i dalje raditi, i čim se nešto usaglasi slaće se u Savet ministara da se to ozvaniči", rekao je predsednik Srpske.

Prema njegovim rečima, budžet je usaglašen i to više niko ne spori.

"Ovo se ne može nazvati neuspehom, napravljen je ozbiljan napredak. Što se tiče zakona o sudu BuH, naš predlog je da Apelaciono veće bude u Banjaluci. Nema razloga zašto se to ne bi prihvatilo. Važno je reći da treba da se uvede više reda u pravosuđe", naglasio je Dodik.

Dodao je da bi Srpska, ako bi visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit "nametnuo bilo šta", istog sekunda izašla iz ove priče i donela svoje zakone.

"To znači da bi Šmit srušio evropski put Bosne i Hercegovine", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: