Preokret oko novog pravilnika u školama nakon Vučićeve molbe; "Povlačenje nije katastrofa"

Ministarka prosvete kaže da će Pravilnik o ocenjivanju, koji predviđa veću kontrolu roditelja nad nastavnim programom, biti preispitan ako bude bilo potrebe.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2024.

09:14

Preokret oko novog pravilnika u školama nakon Vučićeve molbe;
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ

"Izmene ovog dokumenta ili njegovo povlačenje, ako narušava dignitet nastavnika nisu nikakva katastrofa", rekla je Slavica Đukić Dejanović za današnje Večernje novosti, povodom inicijative predsednika Srbije Aleksandara Vučića Vladi i prosvetnim institucijama da još jednom razmisle o ovom pravilniku.

List podseća da je ovim pravilnikom predviđeno da više od polovine roditelja učenika jednog odeljenja, ukoliko smatraju da neki nastavnik ne radi dobro, mogu protiv njega da podnesu prijavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: