Ponedeljak, 26.02.2024.

19:30

Izrael najavio upad u Rafu: Lideri garantuju jednu stvar...

Načelnik generalštaba izraelske vojske i šef izraelske bezbednosne službe posetili su Kairo.

Izvor: Beta

Izrael najavio upad u Rafu: Lideri garantuju jednu stvar...
Foto: Tanjug/AP Photo/Mahmoud Essa

Herci Halevi i Šin Bet Ronen Bar posetili su ovaj grad kako bi uverili egipatske zvaničnike da u vojnoj ofanzivi na Rafu Palestinci neće biti potisnuti preko granice u Egipat, javlja Aksios (Axios).

U izveštaju koji se poziva na dva američka zvaničnika piše da su se dva visoka izraelska zvaničnika prošle nedelje sastala s egipatskim kolegama da diskutuju o izraelskom planiranju ofanzive.

Izrael je najavio da će ući u Rafu da eliminiše poslednje uporište Hamasa.

Izraelski lideri veruju da su neki taoci odvedeni sa juga Izraela 7. oktobra u napadima Hamasa u tom gradu. Tamo su kako se procenjuje i lideri palestinskog islamističkog Hamasa, koji vlada Gazom.

Postoji široko međunarodno protivljenje ofanzivi i strahuje se za sudbinu više od milion raseljenih Palestinca koji su se od sukoba sklonili u Rafu, navode izraelski mediji.

Egipat je takođe više puta upozorio da bi prisilno raseljavanje Palestinaca u tu zemlju moglo podriti mirovni sporazum Kaira i Jerusalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: