Šojgu: "Čije je ovo?"; Usledio odgovor: "Hrvatsko" VIDEO

Na društvenoj mreži Iks pojavio se snimak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua dok obilazi zaplenjeno ukrajinsko oružje u Avdejevki.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2024.

09:37

Šojgu:
EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Na društvenoj mreži Iks kruži snimak, navodno nastao u Avdejevki, na kojem se vidi ruski ministar odbrane Sergej Šojgu kako razgleda ukrajinsko oružje koje je zaplenjeno tokom borbi u gradu koji su nedavno osvojile ruske snage.

Šojgu zainteresovano razgleda zaplenjenu opremu i oružje, a u razgovoru sa zamenikom komandanta Središnjeg ruskog vojnog okruga, generalom Jevgenijem Cindjajkinom, prema dostupnom prevodu, komentarisalo se da strana oprema, koju su Ukrajinci dobili, "nije dorasla ruskom naoružanju".

Na snimku, čija autentičnost nije potvrđena, Šojgu dolazi do bacača granata RBG-6 i zainteresovano ga gleda.

"Čije je ovo?" pita.

"Hrvatsko", odgovara mu general. Reč je o oružju dometa 400 metara, koje koristi granate kalibra 40 milimetara. Bacače je Hrvatska poslala kao deo vojne pomoći Ukrajini, prenosi Jutarnji.

Prema dostupnom prevodu, na snimku se čuje Šojgu koji kaže kako zapadno oružje loše funkcioniše u ruskim uslovima i objašnjava da je Ukrajina dobila "i starih i novih stvari".

"Ovde imamo ceo potencijal vojne industrije", komentariše general, a Šojgu, između ostalog, kaže da se "zna da je kalašnjikov najbolji, iako ga oni i dalje pokušavaju nadmašiti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: