Bugari rekli "ne" Rusima

Bugarska je zabranila pristup Evropskoj uniji za dvoje ruskih državljana zbog njihove navodne uloge u operacijama ruske bezbednosne agencije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2024.

15:58

Bugari rekli
EPA-EFE/VASSIL DONEV

To je saopšteno danas iz bugarske bezbednosne agencije Razuznavane.

''Glavna svrha njihovog prisustva u Bugarskoj bila je dobijanje bugarskih ličnih dokumenata i verodostojnih biografskih podataka, koje bi kasnije koristili za obavljanje obaveštajnih aktivnosti van Bugarske'', saopštila je agencija, prenosi Rojters.

Bugarska je za Vladimira Nikolajeviča Goročkina iz Kalinjingrada, i Tatjanu Anatolijevnu Goročkinu, koji se predstavljaju kao bugarski državljani Denis Raškov i Dijana Raškova, izdala petogodišnju zabranu ulaska.

Bugarska je u septembru proterala poglavara Ruske pravoslavne crkve u Sofiji i dvojicu beloruskih sveštenika, optužujući ih da služe geopolitičkim interesima Moskve. Pet bugarskih državljana optuženih da su deo ruske špijunske mreže u Britaniji zadužene za praćenje i dobijanje informacija uhapšeno je prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: