Ponedeljak, 26.02.2024.

17:11

U Srbiji će lebdeti čestice: Iz Afrike stiže, spremite se

Nastavlja se pravo prolećno vreme u Srbiji, a temperature ovog poslepodneva kreću se širom Srbije od 17 do 20°C – u Beogradu je 21°C.

Izvor: Telegraf

U Srbiji će lebdeti čestice: Iz Afrike stiže, spremite se
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bg

Nešto je hladnije, 14°C na Zlatiboru i u Sjenici – 12°C, a najhladnije je na Kopaoniku 6°C.

U većem delu Srbije je danas sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Duva umeren jugoistočni vetar.

Današnje temperature više su i za 10–12 stepeni od proseka za ovo doba godine.

Naše područje danas je najtoplije u Evropi i pod uticajem je ciklonske aktivnosti sa juga Balkana, ali i sa zapada Evrope.

Veoma toplo vreme nastaviće se i narednih dana

Sutrašnji dan biće sličan današnjem. Jutarnja temperatura biće od 4 do 10°C, maksimalna dnevna do 21°C, u Beogradu do 20°C.

Više oblaka očekuje se u sredu, a u četvrtak i petak biće uslova za kišu i pljuskove, uglavnom u južnim i centralnim predelima Srbije.

Inače, vetrovito vreme nastaviće se cele ove sedmice. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, na jugu Banata sa olujnim udarima od 80 km/h.

Osim tople vazdušne mase, sa severa Afrike preko Mediterana do našeg područja očekuje se i dolazak čestica pustinjskog peska. Kako će se ove čestice premeštati višim slojevima atmosfere, u predelima sa kišom očekuje se prljava kiša.

Prema trenutnim prognozama, jače zahlađenje ne očekuje se ni tokom prve dekade marta, tako da se očekuje natprosečno toplo vreme i uglavnom stabilno i suvo vreme, uz južna strujanja.

Već sada je sigurno da će ovogodišnji februar biti najtopliji otkad se vrše merenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: