Ponedeljak, 26.02.2024.

08:50

B92.net saznaje: Novi detalji drame u Rumi VIDEO/FOTO

Voz u železničkoj stanici u Rumi iskočio je jutros iz šina, saznaje B92.net.

Izvor: B92

B92.net saznaje: Novi detalji drame u Rumi VIDEO/FOTO
Foto: b92.net

Iskočila su četiri vagona koja prevoze fosfornu kiselinu, a kako saznajemo od reportera sa lica mesta, niko nije povređen.

Pripadnici policije i vatrogasne službe su na licu mesta. U toku je proces vraćanja vagona na šine, a kako saznaje B92.net, nije došlo do izlivanja fosforne kiseline.

Za sada nije poznata razmera štete, a u toku je uviđaj kako bi bili utvrđeni svi detalji nesreće.

Srbija kargo: Nije bilo curenja, nema opasnosti

Foto: b92.net
Oglasilo se preduzeće Srbija kargo i istaklo da tom prilikom nije bilo curenja, prevrtanja, niti isparenja, kao i da nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu.

Iskliznule su druga, treća, četvrta i peta vagon cisterna od lokomotive, od kojih su dve isklizle sa dve osovine, a preostale dve sa četiri osovine.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac.

Na lice mesta su izašle ekipe MUP -a, vatrogasno spasilačke ekipe, kao i Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija karga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta, navedeno je u saopštenju.
Foto: Ustupljena fotografija/Petar Remecki

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: